EU-voorstel Sarkozy is voorbeeld voor Nederland

Een wereld van verschil blijkt er te bestaan tussen de opvattingen van de Franse presidentskandidaat Sarkozy (Opiniepagina, 3 oktober) en de Nederlandse lijsttrekkers. Sarkozy komt met een voorstel om de EU uit het slop te halen. De Nederlandse lijsttrekkers en de partijen die zij vertegenwoordigen zwijgen hierover. Terwijl de Franse presidentskandidaat zijn nek uitsteekt en een voorstel doet om de inmiddels sterk vergrote Europese Unie bestuurbaar te maken, spreken Nederlandse lijsttrekkers over onderwerpen als een spreektoets voor peuters en de wijze van vergoeding van kinderopvang.

Onze minister van Buitenlandse Zaken grijpt de mogelijkheid niet aan om over het voorstel in gesprek te komen en Nederland in de internationale fora weer een plaats te geven, maar zegt `bot`weg dat hij er niets in ziet. Daarmee blijft Nederland outsider en naar binnen gekeerd.

Waar blijven Nederlandse politici die de moed hebben hun nek uit te steken en een baanbrekende weg voor de toekomst uit te leggen? Het wordt de hoogste tijd dat in Nederland een wind gaat waaien die de spruitjeslucht verdrijft!

    • W. Ij. Aalbersberg