Internet Voorkeur

Auteursrechten. Buma/Stemra behartigt in Nederland de belangen van binnen- en buitenlandse muziekauteurs en -uitgevers. De kerntaak van Buma/Stemra bestaat uit het incasseren en uitkeren van vergoedingen en het management van muziekauteursrechten voor bij haar aangesloten componisten, tekstdichters en muziekuitgevers. De vernieuwde website biedt een aantal nieuwe functionaliteiten. Naast een maandelijkse digitale nieuwsbrief en een overzicht van aangesloten muziekauteurs, is het mogelijk om via een ‘licentiecalculator’ de verschuldigde vergoedingen voor muziekgebruik te berekenen. In een besloten portal kunnen muziekauteurs en -uitgevers hun administratieve zaken met Buma/Stemra regelen, zoals het online aanmelden van hun muziekwerken. De organisatie legt ook uit waarom er betaald moet worden voor muziek. „Onderzoek wijst uit dat de juiste muziekkeuze de omzet verhoogt. Klanten vinden muziek gezellig, blijven langer hangen en keren graag terug. Door de keuze van muziek kunnen winkeliers de verkoop van bepaalde producten zelfs stimuleren. Met Franse chansons in de supermarkt zijn de Franse wijnen plots extra in trek. Bovendien lopen medewerkers een stapje harder met muziek. De ‘arbeidsvitaminen’ doen hun werk.”

www.bumastemra.nl