Met wie belt ze?

Misschien zullen we nooit weten met wie ze telefoneert. De fotograaf die dit beeld maakte van balletdanseres Alexandra Ansanelli meldt alleen dat ze pauze heeft tijdens dansrepetities en naar de VS belt. Foto John McHugh/AFP Royal Ballet dancer Alexandra Ansanelli takes time out from rehersal at the Royal Opera House in London, 04 October 2006, to call home to the USA. AFP PHOTO / JOHN D MCHUGH ** EDITORIAL USE ONLY ** AFP

Misschien zullen we nooit weten met wie ze telefoneert. De fotograaf die dit beeld maakte van balletdanseres Alexandra Ansanelli meldt alleen dat ze pauze heeft tijdens dansrepetities en naar de VS belt.

Ansanelli is sinds het begin van dit jaar een van de solisten bij het Royal Ballet in Londen. Ze werd in 1980 geboren in Laurel Hollow, nabij New York. Op haar elfde werd ze aangenomen op de School of American Ballet en danste ze verschillende kinderrollen bij het New York City Ballet. In 1996, nadat ze slechts een maand danste als leerling-danseres, werd Ansanelli aangenomen in het corps de ballet en zes jaar later werd ze eerste solist. Bij het New York City Ballet danste ze onder andere Coppélia, Clara uit de Notenkraker en Doornroosje.

Op dit moment oefent Ansanelli voor Stravinski’s vioolconcert met choreografie van George Balanchine. Voorstellingen ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van het Royal Ballet zijn net afgerond. Daarin schitterde ze, schreven verschillende kranten. De Financial Times meldde dat Ansanelli „straalde” in Birthday Offering en daarmee „ons de dans toonde met de lieflijkste zelfverzekerdheid”. Amerikaanse kranten hadden minder lof. De Washington Post schreef dat Ansanelli en de andere twee danseressen in een van de andere balletten „in verschillende studio’s hadden geoefend en plotseling samen waren gebracht”.