Dvd/DivX-speler voor de achterbank

LG_portable_dvd_player.jpgOoit waren kinderen tevreden met mini-mens-erger-je-niet, een meezingcassette van de Damrakkertjes of een vergeeld Taptoe Zomerboek. Tegenwoordig komt er meer bij kijken om onderweg de achterbank stil te houden. LG bedacht een aardige remedie: een portable dvd-speler, trendy wit met afgeronde hoeken dus helemaal te iPod.
De DP171 speelt ook films in DivX-formaat af, zodat er op een schijf meerdere films passen. Het DivX-formaat is sowieso handig omdat je een kopie meeneemt in de auto, en niet het risico loopt dat de originele dvd-schijf gejat wordt of door krassende kindernagels beschadigd raakt.
De dvd-speler wordt geleverd met een 12 volt adapter en werkt op batterijen zo’n 3,5 uur. Verder: 7 inch scherm, stereoluidsprekers en als klap op de vuurpijl een handig opbergtasje. Prijs 199 euro.

    • Marc Hijink