Internet Voorkeur

Nepsite. Stel: je wilt je billen laten liften of je lippen laten opspuiten. Tik deze procedures in bij Google en je komt in een oerwoud van commerciële of ronduit shabby sites terecht.Marianne Guarena (33 jaar en al tig operaties achter de rug) besloot van haar hobby haar werk te maken en richtte de onafhankelijke site www.YesTheyreFake.net op.De felroze lay-out en Guarena’s plastic fantastic- uitstraling suggereren misschien anders, maar je hebt hier te maken met de meest kritische en uitgebreide site over plastische chirurgie. Zo leren we dat liposuctie niet alleen een van de meest uitgevoerde, maar ook meest dodelijke ingrepen is. En bij vele ‘before & afters’ die Marianne van haar ingrepen toont, worden ook de complicaties duidelijk in beeld gebracht.

Van kuitimplantaten tot falloplastie, en van Botox-injecties tot laserbehandelingen, deze site is de bijbel van de cosmetische chirurgie. „De technologie staat u ten dienste en niemand hoeft te wachten tot het te laat is.” Maar, waarschuwt Guarena op haar openingspagina, hoe mooi iemand ook aan de buitenkant moge zijn, als het u aan persoonlijkheid schort, dan schort het ook aan de wijze waarop u zich presenteert. Een en ander gaat hand in hand: cosmetische ingrepen maken u niet tot een ander mens.