7 redenen om thuis te blijven

1 Tafelen

Porseleinen servies `Biscuit`

Blaas je natte schoenen droog

Ga naar de website tichelaar.nl, kies categorie `hedendaags keramiek` en subcategorie `studio job`. En Koninklijke Tichelaar Makkum laat een heel nieuwe kant van zichzelf zien. Het mag dan wel het oudste bedrijf van Nederland zijn (de aardewerkfabriek stamt uit 1572), het design van Studio Job frist de boel flink op. Het Friese Tichelaar werkte eerder al samen met andere gerenommeerde ontwerpers als Hella Jongerius, Jurgen Bey en Marcel Wanders. Dutch Design in porselein, zeg maar. De recente ontwerpen van Studio Job - ontwerpers Job Smeets en Nynke Tynagel - waren een hit tijdens de meubelbeurs in Milaan afgelopen zomer. En nu is hun `Biscuit` servies dus ook via de website van Tichelaar te koop (ja, de zending is verzekerd tegen breuk). De keramische collectie omvat negen verschillende witte borden en vijf grote stukken. Typisch Studio Job: bombastische iconen in vette reliëfs. Een versgekapte poedel met op de achterkant doodskopjes of krioelende spermacellen, plastic frietvorkjes en vredestekens. De grote stukken zijn taartvormen met elk een aparte functie. Een kandelaar bijvoorbeeld. Of een juwelenkistje in de vorm van een druipende geleipudding. Het wit van het ongeglazuurde porselein maakt het servies doorzichtig, sprookjesachtig en zoet. Niet echt om van te eten, want de bordjes zijn zo mooi, daar durf je nog geen koekje op te leggen. (JvG)

www.tichelaar.nl/winkel, [br/]vanaf 47 euro [br/]

2 Wonen

Hoe mooi is jouw straat?

Woonmagazine waarin verwaarloosde of saai ogende straten worden opgeknapt. Bewoners proberen in dit programma samen de sfeer in hun straat terug te brengen en de waarde van hun huizen te verhogen. Ze krijgen hiervoor 48 uur de tijd. De bewoners worden nauwlettend in de gaten gehouden. Hun tegen- en meevallers op weg naar een verbluffend eindresultaat, worden in beeld gebracht. Presentatie door Sylvana Simons.

RTL 4, 21.00-21.35u.[br/]

3 Oorlog

Over there

Amerikaanse (USA) oorlogserie met Josh Henderson Luke MacFarlane, Erik Palladino e.a. Serie over de Amerikaanse troepen in Irak ten tijde van de invasie. Aflevering: Toegevoegd. Als Smoke betrokken lijkt te zijn bij de dood van een burger, heeft zijn moeder er grote moeite mee. Een aan de groep toegevoegde journalist verdwijnt spoorloos nadat hij heeft geschreven dat het burgerslachtoffer mogelijk is gedood door Irakezen.

RTL 7, 22.30-23.30u.[br/]

4 Avontuur

De avonturierster, impressies van de 20e eeuw

De geschiedenis van de eerste helft van de twintigste eeuw wordt verteld aan de hand van archiefbeelden en de als strip getekende avonturen van Iris White. Uit liefde voor een vliegenier, die ten onrechte wegens moord veroordeeld is tot een verblijf in de strafkoloniën, doorkruist de avonturierster Iris White heel Zuid-Amerika, op zoek naar de ware schuldige. Aflevering: De vleugels van de Inca`s.

Ned. 2, 23.45-00.40u.[br/]

5 Drogen

UV Schoenendroger

Ga je deze herfst ook weer de bossen in om eekhoorntjesbrood en bladeren te zoeken? Grote kans dat je dan met natte schoenen thuiskomt, want plassen en modderpoelen buiten de gebaande paden zijn soms verraderlijk. Heb je geen zin in een verkoudheid en vind je het vervelend om te soppen in je wandelschoenen, dan is de UV Schoenendroger ideaal. De schoenendroger heeft iets weg van een stofzuiger met twee zuigers. Deze plaats je in je schoenen. De schoenendroger blaast warme lucht van 40 graden Celsius door je natte schoenen heen. De UV-lamp die in de zuigers is bevestigd, moet de vermenigvuldiging van bacteriën, die zich bij deze temperatuur erg prettig voelen, tegengaan. De schoenendroger is dus niet onhygiënisch. Je schoenen zullen bovendien niet in brand vliegen, want er is een beveiliging tegen oververhitting ingebouwd. (LvB)

Kosten circa 54 euro, nl.gizmodo.com, www.proidee.co.uk [br/]

6 Verbouwen

Nepsite

Stel je wilt je billen laten liften of je lippen laten opspuiten. Tik deze procedures in bij Google en je komt in een oerwoud van commerciële of ronduit shabby sites terecht. Marianne Guarena (33 jaar en al tig operaties achter de rug) besloot van haar hobby haar werk te maken en richtte de onafhankelijke site www.YesTheyreFake.net op. De felroze lay-out en Guarena`s plastic fantastic uitstraling suggereren misschien anders, maar je hebt hier te maken met de meest kritische en uitgebreide site over plastische chirurgie. Zo leren we dat liposuctie niet alleen een van de meest uitgevoerde, maar ook meest dodelijke ingreep is. En bij vele `before & afters` die Marianne van haar ingrepen toont, worden ook de complicaties duidelijk in beeld gebracht. Van kuitimplantaten tot falloplastie, en van Botox-injecties tot laserbehandelingen, deze site is de bijbel van de cosmetische chirurgie. (LV)

www.yestheyrefake.net[br/]

7 Bordspel

Picture this?

Voor spelletjesliefhebbers die inmiddels alle Triviantvragen wel uit hun hoofd kennen, is het bordspel Picture This? van Jumbo misschien een leuk alternatief. Net als Triviant is het een bordspel met vragen in verschillende categorieën. Dit keer niet over de Slag bij Waterloo, maar over entertainment, sport, reizen en nieuws. Zo kun je in het spel ook vragen tegenkomen over Wendy van Dijk, Raymond van Barneveld en Ali B. Naast vragen beantwoorden, kun je ook battles aangaan met medespelers. En de naam van het spel zegt het al: de vragen gaan over foto`s. Aardig element van het spel is dat je op een speciale website eigen kaartjes kunt maken met digitale foto`s. Daarbij moeten drie vragen verzonnen worden. Als je ook alle vragen van dit spel uit je hoofd hebt geleerd, kun je dus altijd nog zelf tientallen nieuwe vragen maken. (DH)

Te koop bij o.a. Intertoys, Bart Smit, V&D en De Bijenkorf, circa 35 euro[br/]

    • Jessica van Geel
    • David Haakman
    • Leon Varitimos