Wel succes voor koe bij PvdA

De koe van Rendert Algra. Foto Sake Elzinga Nederland - Drachten - 12-09-2006 Reindert Algra CDA politicus probeert d.m.v. de kunstkoeien aandacht te trekken bij Theater de Lawei waar de NLTO een bijeenkomst houdt. Foto: Sake Elzinga Elzinga, Sake

De koe als campagnemiddel maakt school, maar met wisselend succes. Kamerlid Rendert Algra (CDA), door het partijbestuur op de 54ste plek op de kandidatenlijst gezet, wilde hogerop en toerde daarom het land door met een kunststof koe. Algra, uit Friesland, dacht met dit sympathieke dier de leden te overtuigen hem hoger op de lijst te zetten.

Bio-boer Harm-Evert Waalkens (PvdA) uit het Groningse Finsterwolde, had eenzelfde probleem. Hij stond op 51, en wilde ook hogerop. Dus kocht hij van Algra een kunststof koe (een paar honderd euro) en zette die pontificaal neer in de lobby van het PvdA-congres. Afgelopen zaterdag bleek op het CDA-congres dat Algra’s koe hem niet kon helpen. De leden handhaafden zijn plaats. Waalkens echter steeg met hulp van de koe én de PvdA-leden maar liefst 19 plaatsen en staat nu op 33. (EK)