Saakasjvili = Beria = seks

beria.jpgHet hoge woord moet er maar eens uit. In alle schrille uitwisselingen tussen Moskou en Tbilisi is een onderstroom waarover wij in de krant nooit berichten: de geruchtenstroom dat de Georgische president Saakasjvili een seksmaniak is. Laat ik het gewoon maar zeggen: de hele diplomatieke, zakelijke en journalistieke gemeenschap in Georgië roddelt erover, 24/7. Dat is gewoon een feit.

En een feit dat zelfs doorklinkt in de diplomatieke demarches. Poetin vergeleek zijn Georgische ambtsgenoot gisteren met Lavrentia Beria, de architect van Stalin’s goelag. Maar wat was Beria verder? Een erkend seksmaniak die zijn KGB-jongens zeer jonge meisjes van straat liet kidnappen en verkrachtte. Op deze foto ziet u hem met Stalin’s dochter Svetlana, de vozjd zelf tekent op de achtergrond papieren. Toen Svetlana wat ouder werd, hield Stalin zijn spionnenbaas ver weg van haar.

Poetin treft Saakasjvili dus onder de gordel, en hij weet het. Toen de vergelijking met Beria zondag ter sprake kwam, moest ik giechelen en keek ik Saakasjvili in de ogen. Hij grinnikte terug.

Het is niet voor het eerst. In januari, toen Russische gaspijpleidingen naar Georgië mysterieus de lucht ingingen en Saakasjvili klaagde dat het geen toeval was, verweet Moskou hem ‘bachannalen.’  Doemalid Mitrofanov maakte een softpornofilm met Saakasjvili in de hoofdrol: zo bizar slecht dat het weer grappig werd. Kopieën zijn tegen royale vergoeding bij mij te bestellen.

En Sandra Roelofs, de first lady van Georgië? Die wordt natuurlijk nooit iets gevraagd. Mijn kantoorgenoot is de enige die het vorig jaar aandurfde haar direct te bellen. Sandra was toen in al maanden in Zeeuws-Vlaanderen, bij haar ouders. Klopt het dat uw huwelijk op springen staat? ‘Fijn dat u het me gewoon in mijn gezicht vraagt’, antwoordde ze. ‘Nee, ik ben gewoon in Nederland omdat ik hoogzwanger ben.’ Ze beviel van een zoon.