Overstromingen in Vietnam na tyfoon

Overstromingen in Vietnam na tyfoon Da Nang, 2 okt. Da Nang, 2 okt. Grote delen van de Vietnamese stad Da Nang zijn gisteren overstroomd als gevolg van tyfoon Xangsane (Laotiaans voor olifant). Ook de stad Hoi An, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is deels overstroomd. Volgens de autoriteiten van het streng-communistische land zijn er vijftien doden. Groter verlies van mensenlevens zou voorkomen zijn door evacuatie van 200.000 inwoners. Wel vielen er honderden gewonden. In de Filippijnen kwamen eerder 76 personen om door Xangsane. (Foto Reuters) An aerial view of a flooded area caused by Typhoon Xangsane in the outskirts of Vietnam's resort city of Danang October 2, 2006. Disaster relief officials and residents on Monday cleared fallen trees and debris from Danang a day after the typhoon hammered the central coast, killing at least six people. REUTERS/Kham (VIETNAM) REUTERS