De schaamte voorbij

Dit wordt een schaamteloze post. Eerst even een aankondiging van een evenement waar mijn NRC-collega en auteur Bas Heijne bij is: een debat met de titel Religion and the Limits of Tolerance. Naast Heijne spreken ook Frits Bolkestein en Ayaan Hirsi Ali. New York University, 12 oktober. Gratis toegang.

Dan de stukken uit de papieren krant die in de rechterkolom zijn bijgewerkt. Hier het laatste nieuws over de New Yorkse beurs NYSE die niet alleen Euronext, maar ook een Aziatische beurs wil kopen. Voor het eerst spreekt topman John Thain met de Nederlandse pers. Hij was lekker ontspannen en zelfverzekerd. Schopte zijn rechterschoen onder tafel uit en sprak met beide handen in zijn zakken.

Dan hier meer over de fijne intriges binnen computerbedrijf Hewlett-Packard. Iemand lekte naar de pers en voor dat het bedrijf het doorhad was het een spionageschandaal (inclusief achtervolgingen en het doorspitten van huisvuil) waarvoor de bestuurders zich in het Congres moesten verantwoorden.

benpon.jpgDan even Californië. Hier Tom Cruise en een verklaring waarom we hem opeens massaal laten vallen (en ja, het woord Oprah is gevallen). Dan hier een andere showkoning: Ben Pon (foto). In Nederland is de familie Pon met name bekend van de auto-import. Maar Ben wilde niet meer. Hij wilde liever een wijngaard. Bijzondere man. Sterke verhalen.

Over optredens gesproken: architecten hebben een nieuwe manier gevonden om samen te komen: pecha kucha heet het. Sommigen kenden het al uit Rotterdam, Groningen of Arnhem, nu dan ook in New York (waarbij ik de vraag wil stellen: welke stad is daarmee hipper?).

Ten slotte het verhaal waar ik de laatste weken met het meeste plezier aan heb gewerkt. Het gaat over Chinatownbusbedrijven. Chinezen proberen een plaatsje in de Amerikaanse economie te bevechten en dat gaat soms van au (inclusief bussen die in brand vliegen of omvallen). Als altijd de vraag: waarvan wil je meer weten? Wat spreekt je aan?

Extra foto’s van Chinatownbussen?

cvr_chinatownbus_2517low.jpg
cvr_chinatownbus_2630low.jpg
cvr_chinatownbus_2806low.jpg
cvr_chinatownbus_2889low.jpg
cvr_chinatownbus_2972low.jpg
cvr_chinatownbus_2985low.jpg
cvr_chinatownbus_2999low.jpg

    • Freek Staps