Ebbers (Worldcom) op weg naar de cel

Ebbers (Worldcom) op weg naar de cel Oakdale, 27 sept. Voormalig topman Bernard Ebbers van het Amerikaanse telecombedrijf Worldcom reed gisteren zelf in zijn auto naar de gevangenis in Oakdale (Louisiana). Naast hem zit zijn vrouw Kristie. Ebbers moet een celstraf uitzitten van 25 jaar voor zijn rol in de boekhoudfraude rond Worldcom van 11 miljard dollar (8,7 miljard euro). Hij is 64 jaar. Twee maanden geleden werd hij in hoger beroep veroordeeld voor valsheid in geschrifte, fraude en samenzwering. De hoogte van de straf bleef ongewijzigd. Volgens de rechter was de fraude die Ebbers had gepleegd groot. Miljoenen beleggers verloren in 2002 geld en duizenden werknemers raakten hun baan kwijt toen Worldcom ineenstortte. Ebbers had het bedrijf in vijftien jaar opgebouwd tot de op één na grootste aanbieder van telecomdiensten in de Verenigde Staten. Foto AP Kristie Ebbers sits next to her husband, former WorldCom chief Bernard Ebbers, as he drives to a federal prison in Oakdale, La., Tuesday, Sept. 26, 2006, to begin a 25-year sentence for his role in the $11 billion accounting fraud that toppled the company he built from a tiny telecommunications firm to an industry giant. (AP Photo/Rogelio V. Solis)
Ebbers (Worldcom) op weg naar de cel Oakdale, 27 sept. Voormalig topman Bernard Ebbers van het Amerikaanse telecombedrijf Worldcom reed gisteren zelf in zijn auto naar de gevangenis in Oakdale (Louisiana). Naast hem zit zijn vrouw Kristie. Ebbers moet een celstraf uitzitten van 25 jaar voor zijn rol in de boekhoudfraude rond Worldcom van 11 miljard dollar (8,7 miljard euro). Hij is 64 jaar. Twee maanden geleden werd hij in hoger beroep veroordeeld voor valsheid in geschrifte, fraude en samenzwering. De hoogte van de straf bleef ongewijzigd. Volgens de rechter was de fraude die Ebbers had gepleegd groot. Miljoenen beleggers verloren in 2002 geld en duizenden werknemers raakten hun baan kwijt toen Worldcom ineenstortte. Ebbers had het bedrijf in vijftien jaar opgebouwd tot de op één na grootste aanbieder van telecomdiensten in de Verenigde Staten. Foto AP Kristie Ebbers sits next to her husband, former WorldCom chief Bernard Ebbers, as he drives to a federal prison in Oakdale, La., Tuesday, Sept. 26, 2006, to begin a 25-year sentence for his role in the $11 billion accounting fraud that toppled the company he built from a tiny telecommunications firm to an industry giant. (AP Photo/Rogelio V. Solis) Associated Press