Nader bekeken

Arnold Kruiswijk heeft gisteren een record gevestigd, maar blij zal de verdediger van FC Groningen er niet mee zijn. Hij maakte het voorlopig snelste doelpunt van dit seizoen en het snelste eigen doelpunt ooit. In de thuiswedstrijd tegen Heracles onderschepte Kruiswijk de bal en speelde die direct terug op doel. Maar keeper Bas Roorda was inmiddels uitgelopen om de bal bij de rand van het strafschopgebied aan te nemen. Pas in de tweede helft wist Groningen, ongeslagen in het nieuwe stadion Euroborg, de achterstand om te buigen tot een overwinning.

Op vrijdag had de Braziliaan Leonardo van NAC ook snel gescoord, zij het ditmaal in het doel van de tegenstander, ADO Den Haag. Na een fout van verdediger Pascal Bosschaart scoorde Leonardo na 35 seconden. Niet snel genoeg om het historische doelpunt van Koos Waslander, ook van NAC, te overtreffen. Hij scoorde in seizoen 1981/82 al na acht tellen.

Historisch eigen doelpunt Arnold Kruiswijk