‘Windows Vista later in de EU’

Microsoft overweegt de introductie van het nieuwe besturingssysteem Vista in Europa uit te stellen. Als de Europese Unie bezwaren heeft tegen bepaalde onderdelen van Vista, kost het de softwareontwikkelaar tijd om Windows zo aan te passen dat het wel door de beugel kan .

Brussel en Microsoft zijn al jarenlang in een conflict verwikkeld over de dominantie van de Amerikaanse softwareproducten. „Als de Europese Commissie bezwaar maakt tegen Vista moeten we ons product eerst voor de Europese markt veranderen”, liet Microsoft weten.

Volgens een woordvoerder van de Europese Commissie is het echter niet aan Brussel „groen licht te geven”, maar moet Microsoft zich gewoon aan de regels houden. In maart waarschuwde Eurocommissaris Kroes Microsoft nog voor mededingingsproblemen met de internetzoekmachine en kopieerbeveiliging die in Windows Vista zijn ‘ingebakken’. (Reuters)