Voor dames

GPS 'afhankelijjk van je humeur' Mio HP 610 navigatie
GPS 'afhankelijjk van je humeur' Mio HP 610 navigatie

„Veertig procent van alle ruzies in de auto gaat over kaartlezen”, staat er op een reclamebord van een verzekeraar, ergens langs de A2. Die stelling lijkt gebaseerd op het achterhaalde idee dat hij rijdt en zij met de kaart op schoot zit. Bovendien zijn er nu navigatiesystemen en is ruzie maken zinloos als TomTom het woord heeft.

Nu kan ook zij een eigen ‘hip GPS-systeem speciaal voor vrouwen’ kopen. Althans, dat zegt fabrikant Mio. Maar waarom is de Mio HP 610 alleen voor vrouwen bestemd? Is het een zwoele mannenstem die de weg wijst, of zijn alle schoenenwinkels in de Benelux er als points of interest in verwerkt?

Nee. De Mio wordt met twee uitwisselbare deksels geleverd. ‘Vanaf nu kan je jouw navigatietoestel aanpassen naargelang je outfit of humeur’, meldt het persbericht. Wat een onzin. Dan liever een ouderwetse ruzie in de auto. „Ik zei toch: rechtsaf!”

Marc Hijink

Meer gadgets en links op www.nrc.nl/hebben