Video van Bin Laden met kapers 9/11

Een beeld uit de video-opname, met Al-Qaeda-leider Osama Bin Laden (tweede van rechts). Foto AFP De video is te zien via www.nrc.nl/buitenland A TV grab taken 07 September 2006 from a video produced by al-Qaeda-linked media group as-Sahab and broadcast by the Qatar-based al-Jazeera news network shows al-Qaeda leader Osama bin Laden (C) at an undisclosed time and place in Afghanistan. The video reportedly showed leaders and members of the al-Qaeda terror group preparing the September 11, 2001 attacks against the United States. AFP PHOTO/- **AL-JAZEERA, QATAR AND INTERNET OUT**
Een beeld uit de video-opname, met Al-Qaeda-leider Osama Bin Laden (tweede van rechts). Foto AFP De video is te zien via www.nrc.nl/buitenland A TV grab taken 07 September 2006 from a video produced by al-Qaeda-linked media group as-Sahab and broadcast by the Qatar-based al-Jazeera news network shows al-Qaeda leader Osama bin Laden (C) at an undisclosed time and place in Afghanistan. The video reportedly showed leaders and members of the al-Qaeda terror group preparing the September 11, 2001 attacks against the United States. AFP PHOTO/- **AL-JAZEERA, QATAR AND INTERNET OUT** AFP

De Arabische televisiezender Al-Jazeera heeft gisteren een vijf jaar oude video-opname uitgezonden waarop – volgens Al-Jazeera – te zien is hoe Al-Qaeda-leider Osama Bin Laden enkele kapers van de aanslagen op 11 september 2001 op doelen in de VS ontmoet. De opname toont volgens de zender „het dagelijks leven” van Al-Qaeda-leden tijdens hun opleiding in Afghanistan. De video laat ook zien hoe twee van de kapers hun testament voorlezen; hun gezichten zijn echter niet goed herkenbaar. Bin Laden wordt getoond als hij glimlachend rondloopt en discussieert. In één scène wendt hij zich tot de camera: „Ik vraag u God te vragen hun succes te gunnen, hun schoten welgemikt te maken, hun voeten stevig neer te zetten en hun hart te sterken.”

De video is te zien via www.nrc.nl/buitenland