Televisie Overige Films

S.W.A.T. (Clark Johnson, 2003, VS). Amerikaanse zomerhit uit 2003 over eliteteam van macho-mannen die ook als hun dienst er drie keer op zit nog bereid zijn om weer wat schurken uit te schakelen; ze worden in het Amerika van vandaag node gemist. Dat wordt het beste overgebracht met behulp van veel filmclichés over buddy's, interraciale verbroedering en verraad. Als overlevende rolmodellen koos ‘S.W.A.T.’ echter een Ier, een Latina en twee zwarten. En dat is in conservatief Amerika nog steeds een subversieve daad. RTL5, 20.30-22.35u.

Sky Captain and the World of Tomorrow (Kerry Conran, 2004, VS/Engeland). Nostalgisch zwijmel-avontuur. Een vliegheld (Jude Law) met een ouderwetse jager en zijn gutsy vriendinnetje (Gwyneth Paltrow) zitten op het spoor van een gekke geleerde en een duivels complot om de aarde te vernietigen. Het ‘Indiana Jones’-achtige avontuur speelt zich af tegen decors van de jaren ’30, die overigens geheel uit de computer zijn getoverd; de acteurs speelden hun rollen in een kale studio voor een zogeheten ‘blue screen’. Talpa, 20.30-22.30u.

The Unsaid (Tom McLoughlin, 2001, VS). Bescheiden drama, geproduceerd door hoofdrolspeler Andy Garcia. Problemen van cliënt wekken bij psychotherapeut herinneringen aan zelfmoord van zoon, drie jaar eerder. Net5, 22.25-0.25u.

The Punisher (Mark Goldblatt, 1989, VS/Australië). Stuurloze vreemdelingenangst (voor Japanners) walmt van iedere scène van doorsnee-gewelds-exploitatiefilm. Wraaklustige Dolph Lundgren bewerkt alle gangsters met mes of mitrailleur. Jeroen Krabbé geeft geroutineerd een maffioso gestalte. RTL7, 23.00-0.40u.

September (Max Färberböck, 2003, Duitsland). Nogal egocentrisch drama volgt de particuliere sores van vier Duitse echtparen in het tegenlicht van 11 september 2001. Ned.2, 23.20-1.10u.