Spinazie met ham en kaas

Snelrecept voor twee:200 g spinazieca. 6 plakken niet te dun gesneden Parmaham40 g extra belegen geraspte kaas4 eieren4 eetl. slagroom1 eetl. olijfoliezout en versgemalen peper

Een recept voor twee personen dat binnen 15 minuten op tafel kan staan. Het gerecht kan in één vuurvaste ovenschaal worden gemaakt. Eleganter is het om twee kleinere, éénpersoons ovenschalen te gebruiken. Handig voor ongeduldige kokers: zakken gewassen spinazie, klaar voor gebruik. Wrijf bodem en binnenkant van de schalen dun in met olijfolie. Bedek de bodem met plakken rauwe ham. Zet de ovengrill aan. Doe de spinazie in een grote vergiet. Breng in een pan of waterkoker ca. 1 liter water aan de kook. Giet bij beetje tegelijk het kokende water op de spinazie en schep de geslonken spinazie steeds om.

Druk het water uit de spinazie. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een bord dat precies in het vergiet past. Leg het bord op de spinazie en druk het aan. Verdeel de uitgelekte spinazie over de ham. Bestrooi met zout en peper naar smaak.

Breek in elke schaal twee eieren. Giet de slagroom over eieren en spinazie. Strooi ten slotte de geraspte kaas erover. In plaats van geraspte Hollandse kaas kan ook bijvoorbeeld in dunne plakjes gesneden Italiaanse kaas, bijvoorbeeld Fontina, worden gebruikt. Deze kaas is helaas niet in de supermarkt te vinden. Je moet er voor naar een in kaas gespecialiseerde winkel. Tip voor een goede kaaswinkel: De Kaaskamer, Runstraat 7 in Amsterdam.

Plaats de schalen onder de grill. Laat de kaas in ongeveer 2 minuten smelten. Dien meteen op.

Lekker bij dit gerecht: warm ciabattabrood dat wordt gedoopt in een bakje met lekkere olijfolie en een tomatensalade.

Anne ScheepmakerMorgen: MierikswortelAnne Scheepmaker

Morgen: Mierikswortel