Rode knop zapt slimmer

Voor de vele digitale tv-kijkers in Groot-Brittannië is het al heel gewoon: een knop op de afstandsbediening waarmee je niet alleen van zender wisselt, maar ook zapt tussen verschillende camerastandpunten of kiest voor ‘meer informatie’.

De VPRO zendt vanavond op Nederland 3 een tv-programma uit, popmagazine 3voor12, dat voor volgens de makers voor het eerst in Nederland een interactieve knop bevat. Als de normale tv-uitzending is afgelopen, krijgen digitale UPC-kijkers de keuze om meer nummers van de geselecteerde artiesten te bekijken. Met een druk op de ‘rode knop’ springt de tv naar een uitgebreide special over de artiesten op het digitale 3voor12-kanaal. „Op deze manier zorgt het themakanaal van 3VOOR12 wekelijks voor de verdieping”, aldus de VPRO.

3voor 12TV, Nederland 3, 00.25 uur