Rintje

'Horen jullie die muziek op de radio?' zegt Henriette. „Ik krijg meteen zin om te dansen. Doen jullie mee?”

„O nee”, zegt Tobias. „Dat kan ik helemaal niet.”

„En ik hou niet van dansen”, zegt Rintje.

„Wat een saaie drollen zijn jullie”, zegt Henriette. „Jullie weten niet wat je mist! Ik zal even laten zien hoe leuk het is.” Ze neuriet mee met de muziek en begint door de woonkamer te dansen. Dan gaat ze op een poot staan en draait een pirouette. „En?” vraagt ze als ze weer stilstaat. „Echt iets voor meisjes”, mompelt Tobias.

„Onzin!”, zegt Henriette.”Het is ook voor jongens. Je wilt het alleen niet proberen. Je bent een bangerik!”

„Ik durf het heus wel”,zegt Tobias. „Ik vind het gewoon stom!„

„En vind je rolschaatsdansen dan ook stom?” vraagt Henriette.

„Is dat een soort skaten?” vraagt Rintje.

„Ik zal een rolschaatsdansdemonstratie geven”, zegt Henriette. Uit de kast pakt ze de draagbare cd-speler en neemt hem mee naar buiten.

„Dit is mijn lievelingsmuziek”, zegt ze. „Ik moet me nog even voorbereiden, over een paar minuten begint de show.”

Tobias en Rintje gaan op de stoeprand zitten en even later komt Henriette tevoorschijn. Ze heeft vier roze rolschaatsen aan. Op de maat van de muziek begint ze te schaatsen. Eerst langzaam, maar als de muziek sneller gaat doet Henriette dat ook. Ze kan achteruitschaatsen en tussendoor maakt ze een pirouette.

„Toch wel knap hoor”, zegt Tobias.

„Zo en nu samen”, zegt Henriette. „Het is helemaal niet zo moeilijk. Ik heb hier nog extra rolschaatsen. Eerst wil ik met Tobias.”

„Ik doe ze echt niet aan”, zegt Tobias. „Ik weet zeker dat ik het niet kan.”

„Dan doen we er een onder je buik”, zegt Henriette. „Dan is het minder moeilijk.” Ze pakt een rolschaats en maakt hem met een touw vast onder Tobias’ buik. „Start de muziek!”, roept ze dan.

„Ik kom zo echt niet vooruit”, zegt Tobias terwijl Henriette al rondjes draait op de muziek. „Wacht maar af”, zegt ze en ze geeft een harde duw tegen Tobias’ billen. Tobias begint te draaien en Henriette geeft hem nog een paar stevige duwen.

Nu vliegt Tobias in de rondte. Hij gaat zo hard dat je bijna niet meer ziet waar zijn kop en waar zijn staart zit.

En terwijl Tobias rondtolt danst Henriette om hem heen. „Prachtig!”, roept Rintje als Tobias is uitgedraaid. „En nu wil ik!”

„Ik ben een beetje duizelig”, zegt Tobias.

„Dat gaat vanzelf over”, zegt Henriet te, en als Rintje de rolschaatsen aan heeft start ze de muziek weer.

„Doe mij maar na”, zegt ze. Rintje kijkt goed hoe Henriette op de muziek beweegt en voorzichtig begint hij haar na te doen. Al snel heeft hij door hoe het moet. „Zo is dansen leuk!” zegt hij.

„Jullie doen het heel goed”, zegt Tobias. „De jury geeft tien punten. Het beroemde rolschaatspaar Rintje en Henriette heeft gewonnen.”

EINDE

Meer over Rintje op www.rintje.nl