Japans prinsje

Afgelopen woensdag reed prins Akishino met zijn twee dochters Mako en Kako naar het ziekenhuis om hun pasgeboren broertje te bewonderen. Het prinsje, dat nog geen naam heeft, maar wel al een ceremonieel zwaard kreeg van zijn opa, is heel belangrijk voor Japan. Volgens Japanse traditie mag de troon alleen opgevolgd worden door een jongen. Dat staat zo in de Japanse wet. Omdat Akishino alleen dochters had, ontstond een discussie waarom meisjes geen troonopvolgers mogen zijn. Vooral de mensen die trouw zijn aan de Japanse traditie, zijn tegen een wetswijziging. (foto AFP) Japanese Prince Akishino (R) and his daughters, Princess Mako (L) and Princess Kako (C), arrive at Aiiku hospital in Tokyo, 06 September 2006, to see Princess Kiko and her newly-born baby boy. Princess Kiko 06 September gave birth to the royal family's first boy in more than 40 years, easing a succession crisis and silencing calls to let a woman lead the world's oldest monarchy. AFP PHOTO / POOL AFP / TOSHIFUMI KITAMURA
Afgelopen woensdag reed prins Akishino met zijn twee dochters Mako en Kako naar het ziekenhuis om hun pasgeboren broertje te bewonderen. Het prinsje, dat nog geen naam heeft, maar wel al een ceremonieel zwaard kreeg van zijn opa, is heel belangrijk voor Japan. Volgens Japanse traditie mag de troon alleen opgevolgd worden door een jongen. Dat staat zo in de Japanse wet. Omdat Akishino alleen dochters had, ontstond een discussie waarom meisjes geen troonopvolgers mogen zijn. Vooral de mensen die trouw zijn aan de Japanse traditie, zijn tegen een wetswijziging. (foto AFP) Japanese Prince Akishino (R) and his daughters, Princess Mako (L) and Princess Kako (C), arrive at Aiiku hospital in Tokyo, 06 September 2006, to see Princess Kiko and her newly-born baby boy. Princess Kiko 06 September gave birth to the royal family's first boy in more than 40 years, easing a succession crisis and silencing calls to let a woman lead the world's oldest monarchy. AFP PHOTO / POOL AFP / TOSHIFUMI KITAMURA AFP

Afgelopen woensdag reed prins Akishino met zijn twee dochters Mako en Kako naar het ziekenhuis om hun pasgeboren broertje te bewonderen. Het prinsje, dat nog geen naam heeft, maar wel al een ceremonieel zwaard kreeg van zijn opa, is heel belangrijk voor Japan. Volgens Japanse traditie mag de troon alleen opgevolgd worden door een jongen. Dat staat zo in de Japanse wet. Omdat Akishino alleen dochters had, ontstond een discussie waarom meisjes geen troonopvolgers mogen zijn. Vooral de mensen die trouw zijn aan de Japanse traditie, zijn tegen een wetswijziging. (foto AFP)