Campert, Bernlef en Wieringa op `tiplijst` AKO-prijs

Amsterdam, 8 sept. Twintig boeken maken kans op de AKO-literatuurprijs. De vandaag door de jury vrijgegeven `tiplijst` (voorheen longlist) bevat vijf titels minder dan het toegestane maximum van 25. Daarmee lijkt de jury zich impliciet uit te spreken over de kwaliteit van de oogst van het afgelopen jaar. De jury had de keuze uit ruim driehonderd ingezonden titels. De nominaties worden op 13 oktober bekend gemaakt, de winnaar op 10 november. Op de lijst staan: Gerbrand Bakker (Boven is het stil), Bernlef (De onzichtbare jongen), Stefan Brijs (De engelenmaker), Remco Campert (Het satijnen hart), Kees `t Hart (De krokodil van Manhattan), Ben Knapen (De man en zijn staat), Piet Meeuse (Betoveringen), Ann Meskens (Tati), Hans Münstermann (De bekoring), Joris Note (Hoe ik mijn horloge stuksloeg), Frits van Oostrom (Stemmen op schrift), Rascha Peper (Verfhuid), Marja Pruis (De vertrouweling), Joyce Roodnat (Sterrenschot), Peter Terrin (De bijeneters), Manon Uphoff (Koudvuur), Dimitri Verhulst (De helaasheid der dingen), Jacq Vogelaar (Over kampliteratuur), L.H. Wiener (De verering van Quirina T.), Tommy Wieringa (Ik was nooit in Isfahaan), Christiaan Weijts (ART. 285b) en Henk van Woerden (Ultramarijn).