7 redenen om uit te gaan

Muller

Groningen: Grote Kromme Elleboog 13, telefoon (050) 318 32 08Keuken open 18.00-10.00, zo-ma gesloten; FransGem. prijs 3-gangen à la carte: 58,00 euroCategorie: Zakelijke lunch

Er is niets moeilijker voor een chef-kok dan het behouden van een ster, maar daarin lijkt Jean-Michel Hengge elk jaar weer te slagen. Zeer verrassend dan ook dat de prijs-kwaliteitverhouding van een driegangenmenu met heerlijke Franse wijn zo goed is. De ruimte is aan de kleine kant, waardoor het soms warm kan zijn. Leuk detail zijn de prachtige kroonluchters.

uitstekend | Het Muller verrassingsmenu; helemaal top! Prijs-kwaliteitverhouding is in mijn ogen ook helemaal oké. Let ook eens op de bediening, elke fles wordt gekeurd. (25-05-2006 B.J. te Groningen)

redelijk | Vol verwachting zijn wij bij Muller gaan eten. Wij vonden het eerlijk gezegd wat tegenvallen. De gerechten die we hebben gegeten waren zonder meer goed te noemen. Alleen konden wij als hoofdgerecht geen kalfsmedaillons meer kiezen en ook was het dessert, van witte chocolade, op. (13-03-2006 A.v.d.B. te Oostvoorne)

Eet en recenseer mee via www.nrc.nl/iens

2 THEATER & DANS

Pickup Paradiso, de alternatieve uitmarkt

Amsterdam: Paradiso. Zaterdag, 21.00-05.00u. Passepartout: 15 euro incl. lidm. Inl: www.pickupclub.nl

De PickUp Club geeft jonge theatermakers en andere nog niet gevestigde podiumkunstenaars een podium om hun talent aan een groot publiek te tonen. In de kelder van Paradiso komen met name de experimentele soundscape installaties aan bod. In de kleine bovenzaal wordt een intiem klimaat gecreëerd voor theater en dans en het grote podium biedt wervelende shows die toegankelijk zijn voor een groot publiek. In de nacht kan je dansen op o.a minimal techno, electronikchocodisco en vette funk.

3 FESTIVAL/MODE

De Wereld van Witte de With

Rotterdam: Witte de Withstraat, Museumpark en omgeving. Vrijdag t/m zondag. Inl: www.festivalwww.nl

Het kunst- en cultuurfestival De Wereld van Witte de With presenteert drie dagen lang beeldende kunst, theater, fotografie, film, muziek, literatuur, dans, mode en debat in de Witte de Withstraat, Museumpark en omgeving. Mode is dit jaar een belangrijk onderdeel. Op zondag verandert de Arminiuskerk in een ‘church of fashion’ tijdens de Mode Marché. Dit is een stock sample sale voor jonge en gevestigde modeontwerpers en merken. Modeliefhebbers kunnen hier voordelig hun slag slaan om unieke designer items te bemachtigen.

4 OPENING SEIZOEN

De Stad Als Podium 2006

Haarlem. Zaterdag & zondag. Inl: www.destadalspodium.nl

De culturele instellingen van Haarlem openen als aftrap van het nieuwe culturele seizoen hun deuren voor het publiek. De samenwerking tussen de verschillende culturele organisaties levert onverwachte combinaties op. Zo treedt The Sheer op in het Teylers Museum, wordt de cultfilm C’est arrivé près de chez vous begeleid door Stuurbaard Bakkebaard, performt Dansgroep Krisztina de Châtel in het Frans Hals Museum en organiseert het Teylers museum de tentoonstelling Tattoos in Patronaat.

5 FESTIVAL

'06 Europa Festival: UK

Rotterdam: Lantaren/Venster.Van 8 t/m 30 sept. Filmprogramma ook gedeeltelijk in Den Haag en Amsterdam. Inl: www.europafestival.com

Kunst uit de UK staat centraal tijdens de tweede editie van het Europa Festival. Gedurende drie weken zullen (grens-)verkenningen plaatshebben van ontwikkelingen op het gebied van film, dans/theater en muziek. Bonachela Dance Company verzorgt vanavond de openingsvoorstelling Voices. Verder is er een (gratis) concert van ‘artist in residence’ Lou Rhodes, de voormalige zangeres van Lamb.

6 OPENING SEIZOEN

Utrecht Uitfeest

Utrecht. Zondag 11.00-24.00u. Gratis toegang. Inl: www.uitfeest.nl

Zondag kan je tijdens het Utrecht Uitfeest alvast een voorproefje krijgen van het nieuwe culturele seizoen. Het feest opent (11.00u) met het Oudegracht Opera Concert aan de werf van de Oudegracht. Hierna zetten alle culturele instellingen hun deuren open voor het Open Huizen Programma (12.00-22.00u). Op 100 locaties zijn er 400 gratis voorstellingen, concerten, exposities, workshops, optredens, lezingen en andere activiteiten. Vanaf 20.30 uur kan je ook nog naar de Drijf-In openlucht bioscoop bij de Weerdsluis, waar de film Bolletjes Blues vertoond zal worden .

7 STRIPS

Groningen Stripstad

Groningen: Vera. Vrijdag, 21.30u. Inl: www.vera-groningen.nl

Vanavond is in Vera de presentatie van twee stripboeken, uitgegeven door Uitgeverij Passage: het soloboek Elvis versus the most hideous spacemonster in the universe and other short stories van Ricky van Duuren (the Fearless Cartooneer) en het compilatieboek Groningen bij nacht - Beeldverhalen uit een stad met werk van 13 striptekenaars. Zaterdag is er ook nog een Stripdag in het Nederlands Stripmuseum. Voor informatie, zie www.stripmuseumgroningen.nl