Voor het pensioen

Voor het pensioen De broer en zijn beide zussen in het toneelstuk Voor het pensioen van Thomas Bernhard vormen een complot tegen de wereld. Een keer per jaar gaan de gordijnen dicht: dan trekt rechtbankpresident Rudolf Höller zijn nazi-kostuum aan. Zijn beide zussen zijn getuige van dit ritueel, dat evenveel weerzin als fascinatie oproept. Zoals altijd bij Bernhard kunnen de personages niet zonder en niet met elkaar leven. Sacha Bulthuis, Geert de Jong en Jules Terlingen spelen een huiveringwekkende voorstelling. 1 t/m 7 sept Appeltheater, Scheveningen. Inl www.toneelgroepdeappel.nl Foto Serge Ligtenberg Ligtenberg, Serge

De broer en zijn beide zussen in het toneelstuk Voor het pensioen van Thomas Bernhard vormen een complot tegen de wereld. Een keer per jaar gaan de gordijnen dicht: dan trekt rechtbankpresident Rudolf Höller zijn nazi-kostuum aan. Zijn beide zussen zijn getuige van dit ritueel, dat evenveel weerzin als fascinatie oproept. Zoals altijd bij Bernhard kunnen de personages niet zonder en niet met elkaar leven. Sacha Bulthuis, Geert de Jong en Jules Terlingen spelen een huiveringwekkende voorstelling.

1 t/m 7 sept Appeltheater, Scheveningen. Inl www.toneelgroepdeappel.nl