Vers le sud

Vers le sud In Vers le sud van de Franse regisseur Laurent Cantet is het strand op Haïti in de jaren zeventig het domein van oudere blanke vrouwen die betalen voor de seksuele diensten van jonge zwarten. De jaloezie tussen de vrouwen is gelaagd, subtiel en explosief. De film toont de verlegenheid, de dromen en desillusies, de lol en de lompe geilheid van de vrouwen. Cantet bespiedt hen niet alleen, hij interviewt hen ook en lijkt zijn commentaar vooral expliciet te willen maken. In: Cinecenter, Amsterdam; Lantaren/Venster, Rotterdam; Deventer; Lubière, Maastricht scene uit de film Vers le sud regie Laurent Cantet, 2006

In Vers le sud van de Franse regisseur Laurent Cantet is het strand op Haïti in de jaren zeventig het domein van oudere blanke vrouwen die betalen voor de seksuele diensten van jonge zwarten. De jaloezie tussen de vrouwen is gelaagd, subtiel en explosief. De film toont de verlegenheid, de dromen en desillusies, de lol en de lompe geilheid van de vrouwen. Cantet bespiedt hen niet alleen, hij interviewt hen ook en lijkt zijn commentaar vooral expliciet te willen maken.

In: Cinecenter, Amsterdam; Lantaren/Venster, Rotterdam; Deventer; Lubière, Maastricht