TF- 1234

Mephisto van Klaus Mann met Huub Stapel als Mephisto Foto Ben van Duin Mephisto Bewerking en regie Paul Binnerts spel Reinier Bulder,Ella van Drumpt,Derek de Lint,Jara Lucieer,Sieger Sloot,Huub Stapel en Nelleke Zitman Duin, Ben van

Amsterdam krijgt een nieuw, groots opgezet en landelijk theaterfestival, het Nieuwe Theaterfestival van Nederland en Vlaanderen. Hier zijn de beste voorstellingen van het afgelopen jaar te zien, althans, volgens een jury van deskundigen en publiek. Het festival speelt zich af in en rondom de Stadsschouwburg, De Balie en het Compagnietheater. Er zijn verrassende muziek- en filmvoorstellingen, performances, talkshows en zelfs gewaagde theaterfeesten. Het Theaterfestival kent verschillende variaties. Onder TF-1 vallen de beste voorstellingen. Onder de naam TF-2 kunnen de toeschouwers kennis maken met de fringe van het Nederlands theater. Een indrukwekkende lijst van zo'n 40 productiehuizen, gezelschappen, minuscule groepen en bekende groepen zijn op diverse locaties in de stad te zien. Enkele namen: Wetten van Kepler, Strange Secret, Lange Poten, L'Avventura, De Queeste, Syndicaat. Onder de naam TF-3 biedt het festival een boeiende keuze aan lezingen, discussies en interviews. In de Pleinfoyer van de Amsterdamse Stadsschouwburg vindt elke avond na de voorstel ling een openbaar debat plaats tussen makers en deskundigen. Bij de opening van het festival op 31 augustus houdt Ivo van Hove, regisseur en artistiek leider van Toneelgroep Amsterdam, de rede over de staat van het Nederlands Theater. Het Theaterfestival, kortweg TF genoemd, wil in de toekomst Amsterdam op de kaart zetten met een keur aan voorstellingen die een festival als dat van Edinburgh kan evenaren.

Inl.: www.tf-1.nl; www.8weekly.nl. Reserveren: 020-6242311 bij de Stadsschouwburg, Amsterdam.