Televisie Overige Films

Save the Last Dance (Thomas Carter, 2001, VS). Half verweesde Julia Stiles belandt, met haar balletambities, als enig blank meisje op een volledig zwarte middelbare school en leert er de hiphop. Rooskleurig sprookje over een niet probleemloze, maar verder vanzelfsprekende vermenging van subculturen is minder oppervlakkig dan je verwachten zou. Net5, 20.30-22.40u.

Suzie Gold (Richard Cantor, 2004, GB). Bescheiden etnische komedie speelt in joods milieu in Noord-Londen. Amerikaanse actrice Summer Phoenix speelt jongedame die tegen de zin van haar ouders valt voor een gojse collega. BBC1, 0.35-2.05u.

Demetrius ans the Gladiators (Delmer Daves, 1954, VS). Romeinse kostuumfilm is vervolg op The Robe (1953). Keizer Caligula aast op de mantel van Jezus, die in handen is van zwaardvechter Demetrius. Met Victor Mature, Susan Hayward. Morgen, BBC2, 14.35-16.15u.