Nieuwe Bay Bridge twee keer zo duur

Nieuwe Bay Bridge twee keer zo duur San Francisco, 31 aug. Bouwers werken vanaf schepen aan de westelijke overspanning van de nieuwe Bay Bridge in San Francisco. De nieuwe brug vervangt de oude Bay Bridge (links). Tijdens de aardbeving van oktober 1989 werd de oude brug ernstig beschadigd. Deskundigen verwachten dat er binnen dertig jaar een nieuwe aardbeving komt in San Francisco. Een nieuwe aardbeving zou de Bay Bridge niet aankunnen. In 2002 is daarom begonnen met de bouw van een nieuwe brug. Inmiddels zijn de kosten van de aanleg twee keer zo hoog uitgevallen als geraamd. De brug kost nu geen 2,6 miljard dollar (2 miljard euro) maar 5,5 miljard dollar. Naar verwachting is de nieuwe brug in 2013 klaar. Foto AP The westbound transition span, at right, of the new Bay Bridge is seen as it undergoes construction in San Francisco on Tuesday, Aug. 29, 2006. The span connects the Skyway and Suspension portions of the new Bay Bridge, which is scheduled to replace the old bridge, seen at left, by late 2007. Crews are currently installing 17-ton steel sections on the span in order to provide better balance to the bridge. (AP Photo/Marcio Jose Sanchez) Associated Press