Nieuw kunstkanaal Cultura te zien op kabel van Casema

HILVERSUM, 31 AUG. Cultura, het digitale 24-uurs kunst- en cultuurkanaal van de publieke omroep, dat morgen van start gaat, is in de maand september ook gratis te ontvangen door alle Casema-abonnees. De programma`s zijn te zien op het zogeheten Etalage-kanaal in het standaardpakket.

Cultura begint morgen om 20.50 uur haar uitzendingen met het dagelijks Cultura-journaal, waarin specialisten van NRC Handelsblad worden geïnterviewd over de actualiteit van kunst en cultuur en de programma`s van die dag, merendeels uit de archieven van NPS, Vpro en Avro afkomstig. De uitzendingen zijn thematisch: vrijdag is gewijd aan pop en jazz, zaterdag aan klassieke muziek, dinsdag aan literatuur en woensdag aan film. Het weekeinde van 9 en 10 september staat bij Cultura in het teken van de filmer Paul Verhoeven, wiens film Zwartboek in september in première gaat. Casema, dat in het midden en westen van Nederland zo`n 1,3 miljoen huishoudens bedient, neemt financieel deel in Zwartboek.

Cultura is een van een reeks nieuwe digitale themakanalen van de publieke omroep. De zender is vanaf vrijdagavond toegankelijk via internet (www.cultura.nl en www.nederland4.nl), bij andere kabelmaatschappijen in het pluspakket en via de website van deze krant (www.nrc.nl).