Max Herman Maxy

Max Herman Maxy Hij kende de Bauhaus-goeroes, het Parijse kunstcircuit en elke Europese constructivist. De Roemeense avant-gardist Max Herman Maxy (1895-1971) was spil van het Roemeense culturele leven. In 1925 lanceerde hij met vrienden een Roemeense constructivistische beweging. Nu voor het eerst in Nederland een solo-expositie met tekeningen, posters, aquarellen, lino’s, brieven en objecten uit de jaren twintig, in een knalrood geverfde bovenverdieping. Max Herman Maxy t/m 24 sept Kunsthal, Westzeedijk 341, Rotterdam. Di t/m za 10-17u, zo 11-17u. Tekenkunst, constructivisme Max Herman Maxy

Hij kende de Bauhaus-goeroes, het Parijse kunstcircuit en elke Europese constructivist. De Roemeense avant-gardist Max Herman Maxy (1895-1971) was spil van het Roemeense culturele leven. In 1925 lanceerde hij met vrienden een Roemeense constructivistische beweging. Nu voor het eerst in Nederland een solo-expositie met tekeningen, posters, aquarellen, lino’s, brieven en objecten uit de jaren twintig, in een knalrood geverfde bovenverdieping.

Max Herman Maxy t/m 24 sept Kunsthal, Westzeedijk 341, Rotterdam. Di t/m za 10-17u, zo 11-17u.