Lenovo (China) haalt vijf topmensen van Dell uit Azië binnen

Peking. Lenovo, `s werelds derde computerfabrikant, heeft vijf in Azië werkzame topmensen bij concurrent Dell weggekaapt. De zet van het Chinese Lenovo, dat ruim twee jaar geleden de computerdivisie van IBM overnam, wordt door deskundigen gezien als een manier om snel marktaandeel in Azië te veroveren. Lenovo concurreert in Azië vooral met Dell en Hewlett-Packard. Het Chinese bedrijfsleven heeft een tekort aan goed geschoolde managers in de leeftijdsklasse van veertig tot vijftig jaar. Zij hebben door de Culturele Revolutie niet of nauwelijks een opleiding genoten. Topmanagers van westerse bedrijven hadden tot nu toe weinig trek in een overstap naar Chinese bedrijven. Maar nu Chinese bedrijven meer aanzien krijgen, zijn veel westerse managers sneller bereid over te stappen.