Joseph Semah

Joseph Semah Joseph Semah geboren in Bagdad en decennialang woonachtig in Amsterdam, strijdt tegen de heersende opvattingen in de kunstkritiek en kunstgeschiedenis. Aan Semahs werk liggen elementen uit het joodse geloof en de joodse traditie ten grondslag, zoals de Torah en een gebedsmantel – al is hij zelf geen praktiserend gelovige. Semah verwerkt gebedsmantels als constructivistische kleurvlakken, kleurt de Talmoed in met de elementaire kleuren van De Stijl. T/m 3 sept. Museum van Bommel van Dam, Deken van Oppensingel 6, Venlo. Di-zo 11-17 u. 077-3513 457 Kunst van Joseph Semah

Joseph Semah geboren in Bagdad en decennialang woonachtig in Amsterdam, strijdt tegen de heersende opvattingen in de kunstkritiek en kunstgeschiedenis. Aan Semahs werk liggen elementen uit het joodse geloof en de joodse traditie ten grondslag, zoals de Torah en een gebedsmantel – al is hij zelf geen praktiserend gelovige. Semah verwerkt gebedsmantels als constructivistische kleurvlakken, kleurt de Talmoed in met de elementaire kleuren van De Stijl. T/m 3 sept. Museum van Bommel van Dam, Deken van Oppensingel 6, Venlo. Di-zo 11-17 u. 077-3513 457