Internet Voorkeur

Verstripping 9/11. De aanslagen van 11 september 2001 op de Twin Towers hebben ook de striptekenaars niet onberoerd gelaten. Zoals bijvoorbeeld Art Spiegelman, die om de hoek bij de torens woonde. De tekenaar van de klassieker Maus verwerkte zijn ervaringen in de aangrijpende stripboek In the shadow of no Towers, dat in 2004 werd uitgebracht.

In het populairdere genre was superheld Amazing Spider-Man een van de eersten die op de plaats des onheils arriveerde. In album no. 36, volume 2, uitgegeven in december 2001, kan de lezer reeds Spider-Man het kwaad zien bestrijden op de puinhopen van de ineengeklapte torens. Scènes uit dit verhaal en uit vele andere comics geïnspireerd door de aanslag zijn te zien op www.authentichistory.com.

Op de website www.slate.com/features/911report is een stripversie te zien van het officiële commissierapport over de aanslagen van 9/11, gemaakt door tekenaar Ernie Colón en scenarioschrijver Sid Jacobson. Tot 7 september wordt elke dag een hoofdstuk van de strip gepubliceerd. De geïnteresseerde lezer kan ook doorklikken naar voorgaande hoofdstukken.

Meer informatie: www.slate.com/features/911report; www.authentichistory.com/images/attackonamerica/comics/911comics_01.html.