Hogedrukgebied nadert

De komende dagen is het nog wisselvallig, maar na het weekeinde breidt een hogedrukgebied zich uit naar West-Europa en wordt het rustig en vrij mooi nazomerweer. Vannacht blijft het droog en geleidelijk klaart het vanuit het zuidwesten wat verder op. Met 13 tot 16 graden wordt het een zachte nacht.

Morgen voert een matige zuid- tot zuidwestenwind nog iets warmere lucht aan. Wolkenvelden van een nabijgelegen storing worden afgewisseld door perioden met zon. Als de zon voldoende ruimte krijgt, kan het in het zuiden zomers warm worden met 25 graden. Maar ook in de rest van het land wordt het vrij warm met temperaturen van iets boven de 20 graden. Het noorden maakt een kleine kans op een enkel buitje.

Zaterdag blijft de temperatuur op peil, ook dan stijgt het kwik op veel plaatsen tot tenminste 20 graden. In de loop van de dag krijgt bewolking echter de overhand en vooral in het westen en noorden kunnen ook enkele buien vallen. Bovendien gaat het langs de kust flink waaien met in de avond mogelijk een harde zuidwestenwind.

Zondag brengt een vrij actieve storing meer wind en regen. Aan zee waait het hard maar ook in de rest van het land waait het soms vrij krachtig uit het zuidwesten. Bewolking heeft de overhand en het regent enige tijd. Desondanks wordt het nog wel 20 en mogelijk 22 graden.

Vanaf maandag wordt de invloed van een naderend hogedrukgebied merkbaar. Het wordt droog en geleidelijk ook wat zonniger.