Donner financiert beveiliging Wilders

Den Haag, 31 aug. Lijsttrekker Geert Wilders van de Partij voor de Vrijheid overlegt nog deze week met minister Donner (Justitie, CDA) over de kosten van de beveiliging van zijn campagnetournee. Volgens Donner hoeft de financiering van zijn beveiliging van zijn campagne geen probleem te zijn. ”Wilders moet daar wel om vragen, en dat heeft hij nog niet gedaan.” Volgens de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) vergt de veiligheidssituatie van Wilders bij spreekbeurten de plaatsing van detectiepoortjes en beveiligers, maar moet Wilders zelf opdraaien voor de kosten. Wilders voelde zich daardoor beperkt in zijn mogelijkheden om campagne te voeren. Ook het dagelijks bestuur van de Tweede Kamer wil dat het kabinet de extra beveiligingskosten vergoedt.