Dit boek verandert uw leven

fom2.jpgNu in het Engels verkrijgbaar: de Nieuwe Chronologie van het Russische wiskundige Anatoli Fomenko.

Fomenko bewijst dat de geschiedenis van de mensheid  800 na Christus begint. Rond 1050 ontstaat een Eurasiatisch wereldrijk, dat in 1500 uiteenvalt. In de scherven van dat Rijk fantaseert men dan elk een eigen geschiedenis bij elkaar. Fomenko vouwt die nep-geschiedenis samen door bizarre rekenmodellen op   historische bronnen los te laten.

Enkele resultaten: de Mongolen hebben nooit bestaan. Het antieke Egypte, Griekenland en Rome zijn Italiaanse uitvindingen. De Gothen zijn tevens de Bijbelse naties Gog en Magog. Christus werd geboren in 1053 na Christus. (noem je zo iemand een nakomertje?) Kijk  eens naar dit filmpje

De geschiedenis zoals wij die kennen is één grote samenzwering. Historici zijn al eeuwenlang bezig met liegen, het vervalsen van documenten en het gladstrijken van tegenstrijdigheden. 

Mooi zo. Eindelijk neemt iemand historici serieus, Opus Dei is er niks bij. Fomenko schijnt overigens een verdienstelijk wiskundige te zijn, hij kan ook fraai tekenen. Ligt het weer aan die verrekte paddestoelen? Misschien, hoewel paranoia voor iemand die in Sovjet-Unie opgroeide niet eens zo’n vreemde houding is.  

    • Coen van Zwol