Air France verwacht meer winst

Air-France-KLM stevent af op een topjaar. Mits zich geen onverwachte gebeurtenissen in de wereldluchtvaart voordoen op het gebied van terrorisme of een uitbraak van virusziekten als SARS.

Het bedrijf maakte vanochtend bekend dat de resultaten in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2006/2000 fors zijn gestegen. Reden voor het bedrijf om de winstverwachting voor dit jaar naar boven bij te stellen.

De luchtvaartmaatschappij behaalde de eerste drie maanden een nettowinst van 244 miljoen euro, tegenover 112 miljoen euro vorig jaar. De omzet bedroeg 5,8 miljard euro, een toename van 12 procent.

Air France-KLM voorziet voor het hele boekjaar een bedrijfsresultaat dat „significant” hoger ligt dan in het afgelopen boekjaar, toen het resultaat 936 miljoen euro was. In beurstermen komt significant neer op een stijging van 12 tot 20 procent.

De inkomsten uit het passagiersvervoer zijn het eerste kwartaal verdubbeld. Air France-KLM vervoerde 7,7 procent meer passagiers, hetgeen 363 miljoen opleverde. De grootste zorg voor Air France-KLM was de gestegen kerosineprijs. Het concern was daar een miljard euro aan kwijt.