7 redenen om uit te gaan

1 uit eten met iens

Woo Ping

Diefsteeg 13-15, LeidenTelefoon (071) 513 03 73keuken open 12.00-22.00, Gem. prijs 3-gangen 11,00 euroCategorie: Chinees / Thais

Uitgebreide Chinese kaart met heerlijke stoofpotten, dim sum én Thaise gerechten. Ruime keuze, al vinden sommige bezoekers dat Woo Ping zich moet beperken tot de Chinese keuken. De ongelooflijk toeschietelijke en zachtaardige bediening weet zich jou nog te herinneren van de vorige keer. Bij elke maaltijd krijg je ‘een warme doek’ ter verfrissing aangeboden. Woo Ping heeft een stijlvolle inrichting, waar je je zowel als groep als alleen meteen thuisvoelt.

goed | We hebben hier lekker gegeten. De saus van de tausi inktvis met mihoen had iets meer gebonden mogen zijn. De Tipan Gon Bao met gemengd vlees was overdadig. De kaart is duidelijk en geeft een mooie selectie van gerechten. De dessertkaart is ook goed. Een heerlijke coupe tricolore met drie ijssoorten. De prijzen zijn redelijk. Wij waren met twee personen nog geen 50 euro kwijt inclusief drank. (03-06-2006 Ed Ronald)

goed | Woo Ping doet zijn best om een zeer uitgebreide Aziatische keuken te verschaffen. De bediening is hartelijk, het is altijd prettig is om hier weer ‘thuis’ te komen. (25-06-2005 Joop ten Anker)

2 TENTOONSTELLING

Neo-beginners

Rotterdam: TENT. Opening 20.00u. T/m 24 september, di t/m zo 11.00-18.00u. Inl: www.tentplaza.nl

Voor Neo-beginners gaat de in Rotterdam woonachtige Belgische kunstenaar Reinaart Vanhoe (1973) uit van de stad die zucht onder een overdaad aan opgelegde betekenissen. Elke vierkante meter van de hedendaagse stad wordt ingevuld door een banner, een beeldmerk, een nieuw complex, een verbod of een stedenbouwkundig programma. Negentien Rotterdamse, Nederlandse en buitenlandse kunstenaars(collectieven) gaan in op de mentale en fysieke ruimte van de stad. Tijdens de opening vanavond o.a. een 4D-performance van LAb[au].

3 THEATER

Theatergroep GRENZ: In de Schaduw van de Toren

Utrecht: Achterkant Babel, ingang Gamma. 31 augustus t/m 16 september, 21.00u. Inl: www.grenz.nl

Theatergroep GRENZ. laat zich in de spectaculaire openluchtvoorstelling In de Schaduw van de Toren inspireren door de Toren van Babel als de oude Sociale Dienst. Voor het volk is het vrijwel onmogelijk om de hoogste regionen van de toren te bereiken. Daar verblijven de machthebbers die vanuit hun comfortabele positie neerkijken. De spanning tussen bureaucratie en burger loopt hoog op. Met professionals en jonge amateurs.

4 GESPROKEN WOORD

De Regentes naar zee

Den Haag: Strandpaviljoen De Kwartel. Tijd: 19.00u. Prijs: voorstelling 10 euro, voorstelling + buffet 27,50 euro. Kaarten: 0900- 8282999. Inl: www.deregentes.nl

Theater Zwembad De Regentes gaat ook dit jaar weer naar zee. Na een heerlijk buffet in strandpaviljoen De Kwartel kun je vanavond genieten van muziek en poëzie door Robert Jan Stips en Bart Chabot met een speciaal voor deze gelegenheid gemaakt programma. In geval van noodweer zal deze avond verplaatst worden naar Theater Zwembad De Regentes. Kijk op de website of bel het theater.

5 MUZIEK

Rowwen Hèze

Amsterdam: Melkweg. Tijd: 21.00u. Entree: 20 euro + lidm. Kaarten: 020-5318181. Inl: www.melkweg.nl

Vanavond geeft Rowwen Hèze alvast een voorproefje op het nieuwe album Rodus en Lucius dat volgende maand verschijnt. De Limburgse feestband, die afgelopen jaar haar twintigjarig bestaan vierden, brak in 1991 door met de hit Bestel Mar. Eind jaren negentig ontving de band de Gouden Harp voor de pioniersrol bij de herwaardering van de regiopop en dus voor de geloofwaardigheid van zingen in eigen dialect.

6 MUSEUMFESTIVAL

De 7e hemel

Utrecht: Voormalig gerechtsgebouw, Hamburgerstraat 28. T/m 10 sept, do 17.00-00.00u, vr & za 17.00-01.00u, zo 15.00-21.00u. Entree: 3 euro. Inl: www.de7ehemel.com

De twee musea die zich hebben verenigd tot de 7e hemel én 2 gastmusea presenteren zich ieder in een eigen ruimte in het oude Gerechtsgebouw. Naast de speciale evenementen biedt het festival elke donderdag tot en met zondag een doorlopend programma. Bezoekers kunnen loungen in een knalroze Ipodhemel en bij mooi weer ook buiten op het voorplein vertoeven bij een museale fontein en een carrousel en genieten van rosé, champagne, cocktails en tapas.

7 CULINAIR

Amsterdam Culinair ’06

Amsterdam: Museumplein. Openingstijden: donderdag & vrijdag 16.00-23.00 uur, zaterdag & zondag 12.00-23.00 uur. Informatie: www.amsterdam-culinair.nl

Tijdens de tweede editie van Amsterdam Culinair zullen restauranthouders uit het culinaire hart van Amsterdam in ruim 20 minirestaurants en keukens op het Museumplein vier dagen lang hun specialiteiten tonen. Ieder restaurant stelt een kleine kaart samen met de beste en lekkerste gerechten die kenmerkend zijn voor de keuken in kwestie.