Zware valpartijen van wielrenners Slippens en Brandt in België

MERKSEM. Baanwielrenner Robert Slippens is na een zware valpartij in de Schaal Schels maandenlang uitgeschakeld. De Noord-Hollandse coureur ging in slecht weer hard onderuit en liep daarbij tien gebroken ribben, een sleutelbeenbreuk en een geperforeerde long op. Volgens zijn ploegleider kan hij pas in januari weer aan de slag. Ook de Belg Christophe Brandt van Davitamon-Lotto raakte gisteren zwaargewond bij diezelfde koers. Hij werd met vier gebroken ribben, een geperforeerde long en schade aan nier en milt afgevoerd naar het hospitaal van Merksem. Artsen moesten één nier verwijderen, de milt kon worden gespaard. Brandt, wiens bot van zijn bovenarm is verbrijzeld, wordt tot het einde van de week kunstmatig in coma gehouden. Hem wacht een maandenlange revalidatie.