Westbroek maakt titelsong horrorfilm `Horizonica`

UTRECHT. Henk Westbroek zingt de titelsong van de Nederlandse horrorfilm Horizonica. Het nummer heet Zombies. ”Het nummer is lang zo bloederig niet als het klinkt”, zegt Westbroek. Zombies wordt niet op single uitgebracht, maar is wel te downloaden via de website van de film. De 54-jarige zanger speelt ook een bijrol in de horrorfilm. Horizonica is een lowbudgetproductie waaraan een grote groep horrorfans drie jaar lang heeft gewerkt. De film verhaalt over een virus dat wordt verspreid door de Nederlandse waterleidingen en dat ieder mens in een zombie transformeert. Behalve Westbroek spelen ook Antonie Kamerling, Aukje van Ginneken, Joost Prinsen, Rob Stenders, Pierre Wind en de Amerikaanse regisseur Lloyd Kaufman bijrollen in de film. Horizonica is te zien in het speciale horrorprogramma op het Nederlands Filmfestival. Dat vindt plaats van 27 september tot en met 6 oktober in Utrecht. Het is nog niet zeker of Horizonica daarna ook in de bioscopen gaat draaien.