Wake `Schreeuw om Leven` bij Madonna

HILVERSUM. Schreeuw om Leven, de hulporganisatie van oud-EO-directeur Bert Dorenbos, komt in het geweer tegen de concerten die Madonna op 3 en 4 september in de ArenA in Amsterdam geeft. De organisatie roept op tot een wake op die dagen bij het stadion. Schreeuw om Leven heeft ook brieven geschreven naar diverse media, burgemeester Cohen van Amsterdam, de directie van de ArenA en Madonna zelf. Dorenbos en de zijnen willen dat de optredens niet doorgaan, omdat de zangeres godslasterlijke songs zou zingen en idem acts zou uitvoeren. Vooral het gedeelte waarbij Madonna aan een kruis hangt, steekt de christenen. Eerder al protesteerden de SGP-jongeren. In Duitsland bekijkt justitie of er inderdaad sprake is van strafbare feiten. Dorenbos: ”Het is voor Madonna ook niet leuk. Ze zet zichzelf hiermee buiten elke vorm van samenleving, dat is triest voor haar. Ze is zo opgefokt door de muziekindustrie. Het christelijk volksdeel wordt een beetje wakker. We mogen nu niet zwijgen.”