Televisie Overige Films

The Object of My Affection (Nicholas Hytner, 1998, VS). Romantische komedie behandelt een naar Hollywoodse maatstaven grensverleggend gegeven: de platonische vriendschap tussen zwangere Nina (Jennifer ‘Friends’ Aniston) en haar homosekuele huisgenoot George (Paul Rudd). RTL5, 20.30-22.35u.

The Majestic (Frank Darabont, 2001, VS). Ode aan de films van Frank Capra en de jaren vijftig, toen men nog onbekommerd in Amerikaanse waarden kon geloven. Hollywoodster met geheugenverlies (Jim Carrey) wordt in provinciestadje onthaald als oorlogsheld en helpt een vervallen bioscoop nieuw leven in te blazen. Net5, 20.30-23.20u.

Meet the Parents (Jay Roach, 2000, VS). Minder leuke komedie grossiert in schoonoudermoppen. Ben Stiller probeert plaats te veroveren in zijn aanstaande schoonfamilie, waar Robert De Niro grijnslachend de scepter zwaait. BBC1, 22.00-0.25u.

Bram Stoker’s Dracula (Francis Ford Coppola, 1992, VS). Megalomaan Coppola maakte een even trouwe als virtuoos gestileerde adaptatie van Stokers vermaarde roman. Tragische eenling Dracula (Gary Oldman) herkent in Keanu Reeves’ verloofde Winona Ryder zijn geliefde van weleer. Met Anthony Hopkins als de Hollandse vampierjager Abraham van Helsing. België 2, 22.10-0.15u.

The Cassandra Crossing (George Pan Cosmatos, 1977, GB). Spectaculaire rampenfilm. Transcontinentale trein met mogelijk door pestvirus besmette passagiers nadert slecht onderhouden brug. Met Richard Harris, Sophia Loren. BBC1, 0.25-2.30u.

Bigger than Life (Nicholas Ray, 1956, VS). Indringend drama is wel omschreven als de Rebel without a Cause voor volwassenen. Voorbeeldige onderwijzer en huisvader James Mason verandert ten gevolge van cortisonen in een destructieve tiran. Vol symboliek. Morgen, BBC2, 14.40-16.15u.