Stemmen voor staking in Brazilië

Stemmen voor staking in Brazilië São Bernardo do Campo, 30 aug. Braziliaanse metaalwerkers stemmen voor een staking bij een fabriek van Volkswagen. De Duitse autofabrikant overweegt de productiefaciliteit, die 25 kilometer ten zuiden van de stad São Paulo ligt, te sluiten. Het is de grootste fabriek van Volkswagen in Brazilië. Als de autofabrikant de fabriek sluit betekent dat het ontslag van circa 3.600 mensen over een periode van twee jaar. De mogelijke sluiting houdt verband met de sterke Braziliaanse munt real, waardoor de kosten voor Volkswagen te hoog zijn. De fabrikant heeft nog vier andere productiefaciliteiten in Brazilië staan. In totaal werken in Brazilië 22.000 mensen voor Volkswagen. Foto AFP Brazilian metalworkers of the German carmaker Volkswagen raise their arms to vote for an indefinite strike at the Anchieta plant, in Sao Bernardo do Campo, 25 km south of Sao Paulo, 29 August 2006. Volkswagen has announced it may close its main and first plant in Brazil - known as Anchieta - if its restructuring plan, which means around 3.600 job cuts in the next two years, is not approved by metalworkers union leaders. In May, the German carmaker, which employs around 22,000 workers in five plants in Brazil, announced it plans thousands of job cuts in the country in a battle to stem foreign exchange losses arising from the strength of Brazilian currency. AFP PHOTO/Mauricio LIMA AFP