Staking bij Volkswagen

Staking bij Volkswagen Sao Bernardo do Campo. Braziliaanse medewerkers van de Volkswagenfabriek in Sao Bernardo do Campo stemden gisteren in met een staking voor onbepaalde tijd. Volkswagen heeft aangekondigd dat het de fabriek mogelijk zal sluiten als de vakbond voor metaalbewerkers niet instemt met het schrappen van 3.600 banen in de komende twee jaar. In totaal werken er 22.000 mensen in vijf fabrieken. Foto AFP/Mauricio Lima Brazilian metalworkers of the German carmaker Volkswagen raise their arms to vote for an indefinite strike at the Anchieta plant, in Sao Bernardo do Campo, 25 km south of Sao Paulo, 29 August 2006. Volkswagen has announced it may close its main and first plant in Brazil - known as Anchieta - if its restructuring plan, which means around 3.600 job cuts in the next two years, is not approved by metalworkers union leaders. In May, the German carmaker, which employs around 22,000 workers in five plants in Brazil, announced it plans thousands of job cuts in the country in a battle to stem foreign exchange losses arising from the strength of Brazilian currency. AFP PHOTO/Mauricio LIMA AFP