Radio Voorkeur

Kunststof. Fotograaf Kadir van Lohuizen is net terug uit het oorlogsgebied in Libanon, waar hij foto’s maakte die meer vertellen dan welk verhaal ook en meer schrijnen dan welk verhaal ook. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Onder meer een herhaling van het gesprek met dichter Arie Visser (1944-1997) over zijn poëzie. In het laatste uur vertelt Louise Fresco over haar boek Nieuwe Spijswetten. En tot slot een verhaal over de natte-vuurpijl-carrière van muzikant Terry ‘Superlungs’ Reid. 747AM, 20.02-23.00u.

Zomeravondconcert Opnamen van de Radio Kamer Filharmonie o.l.v. Gerard Korsten met als soliste violiste Lisa Ferschtman. Met werk van Van Bree (ouverture Le bandit); het vioolconcert van Dvorák en de symfonie nr. 4 van Schumann Radio 4, 20.02-23.00u.

Casa luna. Voorzitter van de selectiecommissie voor de kandidatenlijst van de VVD en burgemeester van Arnhem Pauline Krikke praat over het selectietraject, de uiteindelijke lijst van kandidaten voor de Tweede Kamer en het verkiezingsprogramma. Radio 1, 0.04-0.45u.