Philips Messenger telefoon

Makkelijk bellen via Messenger Kijk voor meer testresultaten op nrc.nl/hebben.

Doet mijn microfoon het? Hoor je me nu? Het zijn veelgestelde vragen tijdens het bellen via programma’s als Skype en Windows Live Messenger. Gratis bellen via internet is ideaal, maar lang niet iedereen beschikt over goed werkende apparatuur. Philips bracht dit jaar in samenwerking met Microsoft een telefoon op de markt waarmee zowel via het vaste net als Windows Live Messenger (de opvolger van MSN) gebeld kan worden. Het Hebben-team kreeg deze telefoon, de VOIP 433, in handen en belde alle Messenger-contacten.

Het aansluiten van de strak vormgegeven draadloze telefoon is eenvoudig: koppel het basisstation, een klein kastje, met een USB-kabel aan de pc en met een telefoonkabel aan het telefoonnetwerk. Dit basisstation staat draadloos in verbinding met de handset. Zodra de computer is aangemeld op Live Messenger kan met de telefoon gebeld worden naar chatcontactpersonen. Door de Messenger-knop op de telefoon in te drukken, verschijnt de lijst met namen op het wat kleine kleuren-LCD-scherm.

Zodra je een contactpersoon belt, verschijnt er op de computer een chat-venster. Irritant als niet jij, maar iemand anders op de pc aan het werk is. Gelukkig maakt de geluidskwaliteit veel goed. Telefoneren met online contacten en met mensen via het vaste netwerk verloopt zonder haperingen. En het belt een stuk prettiger dan via een goedkoop microfoontje.

David Haakman

Kijk voor meer testresultaten op nrc.nl/hebben.

    • David Haakman