Nieuwe Lassie achterkleinkind originele hond

Foto Reuters/Goldwyn Films Bekijk de trailer op www.lassiethefilm.com Actor Jonathan Mason and Lassie are shown in a scene from the new film 'Lassie' in this undated publicity photograph. The popular collie comes home to a new generation of U.S. children as a new film featuring Lassie and a young boy in wartime England opens in movie theaters. NO SALES NO ARCHIVES REUTERS/Samuel Goldwyn Films/Handout (UNITED STATES) REUTERS

Lassie komt terug. De collie, hier op een publiciteitsfoto met acteur Jonathan Mason, zal dit najaar te zien zijn in een nieuwe verfilming van Lassie Come Home, het verhaal van een hond die tijdens de Tweede Wereldoorlog noodgedwongen door zijn arme baasjes verkocht wordt. Lassie ontsnapt uit haar nieuwe, miserabele omstandigheden en begint de lange tocht naar huis.

De hond die Lassie speelt in deze film is een negende-generatie-afstammeling van de originele Lassie-hond, Pal. Ook de honden die in de vele eerdere films en series zijn gebruikt, waren directe nazaten van Pal.

Hoewel Lassie een vrouwtje is, zijn alle honden die haar hebben gespeeld mannetjes. Vrouwelijke collies hebben een dunnere vacht dan mannetjes en kunnen daardoor niet ingezet worden als ze in de rui zijn. Mannetjes kunnen het hele jaar door gebruikt worden. Daarnaast zijn mannelijke collies groter, waardoor acterende kinderen als ze ouder worden ook met de hond kunnen spelen.

Het verhaal van Lassie werd in 1938 voor het eerst gepubliceerd als kort verhaal in een krant. Het verscheen twee jaar later in boekvorm, om in 1943 voor het eerst verfilmd te worden. Bij het grote publiek is Lassie vooral bekend van de serie die van 1954 tot 1974 liep.

Bekijk de trailer op www.lassiethefilm.com