Madama Butterfly op de bus

The Metropolitan Opera in New York, die zich lange tijd ver van grootscheepse advertentiecampagnes heeft gehouden, zet haar schroom overboord. De komende maanden verschijnen afbeeldingen van Puccini’s Madama Butterfly op metro’s, bussen en telefooncellen, ter promotie van het nieuwe seizoen.

Madama Butterfly’s verschijning op openbaar vervoersmiddelen maakt deel uit van een omvangrijke advertentiecampagne die ruim 390.000 euro kost. De Metropolitan Opera hoopt zo een jonger en divers publiek te trekken.

„We waren klaarblijkelijk te afstandelijk”, aldus Agnes Varis, lid van de raad van bestuur. „Met name jongeren voelen zich niet aangesproken.” Slechts een keer in haar 123-jarig bestaan hield The Metropolitan Opera een grote advertentiecampagne. Dat was in 1975, nadat de kaartverkoop drastisch was ingezakt. (AP)