Luchtvervuiling in China toegenomen

Luchtvervuiling in China toegenomen Peking, 30 aug. Peking, 30 aug. De zonsondergang boven Peking is wegens smog alleen zichtbaar in het spiegelglas van het zakencentrum Jing Guang Center, met 208 meter een van de hoogste gebouwen van China. „Bescherming van het milieu en economische ontwikkeling lopen niet gelijk op”, reageerde de Chinese milieudienst SEPA vandaag in het door hem uitgegeven blad op het nieuws dat vorig jaar eenderde van het Chinese grondgebied te maken had met zure regen. Die is het gevolg van de uitstoot van zwaveldioxide door kolenverbranding. De uitstoot nam vorig jaar toe tot 25,5 miljoen ton, dat is 27 procent meer dan in 2000. Hiermee heeft het land de hoogste uitstoot van zwaveldioxide in de wereld. China had zichzelf tot doel gesteld de luchtvervuiling binnen de komende vijf jaar met ten minste 10 procent terug te dringen. (Foto AFP) The setting sun is reflected on the exterior of one of Beijing's tallest buildings, the Jing Guang Center, 29 August 2006, as a heavy dose of pollutants fill the surrounding sky. Booming China has recorded a rise in key pollutants during the first half of 2006, the government said, blaming rapid urbanization and rising energy consumption. According to an official report released by the State Environmental Protection Administration, the National Bureau of Statistics and the State Development and Reform Commission, levels of chemical oxygen demand (COD) and sulphur dioxide have both increased compared to last year. AFP PHOTO/Frederic J. BROWN AFP