‘Losgeld voor tapes BBC-serie Robin Hood’

Inbrekers hebben de banden gestolen van de nieuwe BBC-televisieserie Robin Hood. De productie van dertien afleveringen van de serie loopt nu ernstige vertraging op, aldus een woordvoerder van de BBC.

De Britse omroep wilde niet ingaan op een bericht in het Britse dagblad The Daily Mirror dat de banden de enige kopieën zijn en dat de dieven een losgeld eisen van circa 1,5 miljoen euro. Robin Hood wordt opgenomen in Hongarije door productiemaatschappij Tiger Aspect. „De diefstal geeft ongemak en vertraging. Tiger Aspect neemt alle mogelijke maatregelen om de tapes terug te krijgen”, aldus de woordvoerder.

De serie moet een van de televisiehits worden van het nieuwe seizoen. Robin Hood zou de BBC ongeveer 11 miljoen euro kosten en moet de succesvolle reeks Dr Who opvolgen.

De nieuwe avonturen van Robin Hood, met nieuwkomer Jonas Armstrong in de titelrol, Keith Allen als de sheriff van Nottingham en Lucy Griffiths als Marian, worden uitgezonden op BBC1 op zaterdagavond. Het is niet bekend of het uitzendschema nu gevaar loopt door de diefstal. (AP, ANP)