Hogere temperaturen

Het koele weer van de afgelopen twee dagen heeft zijn langste tijd gehad. De komende dagen loopt de temperatuur weer enkele graden op, waarmee het voor begin september zelfs aan de warme kant wordt. Echt zonnig wordt het daarbij echter niet. Bewolking houdt de overhand en van tijd tot tijd valt er regen.

Vannacht is het rustig met opklaringen, die in de loop van de nacht vanuit het westen echter alweer plaatsmaken voor wolkenvelden. Deze vormen de voorbode van een storing, die morgen het weer bepaalt. Dit restant van de tropische storm Debby is overigens veel minder actief dan eerder werd verwacht.

In de ochtend passeert eerst het warmtefront van de storing en valt er soms wat regen. In de middag komt het volgende koufront over het noorden van het land te liggen, waar het vervolgens blijft. Het blijft daar dan regenachtig, terwijl het zuiden overwegend droog is met soms een opklaring. Er waait een matige, aan de kust vrij krachtige zuidwestenwind. Het wordt 18 tot 21 graden en dat is enkele graden hoger dan de voorbije dagen. Dat komt puur door de aanvoer van warmere lucht.

Vrijdag verandert er weinig in deze situatie. Opnieuw heeft voornamelijk het noorden soms regen, terwijl in het zuiden de zon soms schijnt. Zaterdag brengt een actievere storing meer regen met lokaal onweer. De volgende dagen blijft het nog wisselvallig, maar lijkt er een tendens te zijn naar droger weer met nog iets hogere temperaturen.